IMG_5550

A 42-es JAS-39 “D” Gripen

A Magyar Légierő 2015. május 19-én a Lion Effort 2015 hadgyakorlat során 42-es oldalszámú JAS-39 Gripen D típusú vadászgépe leszállás után a kifutópályáról túlfutott, és balesetet szenvedett. Mindkét pilóta katapultált, jól vannak.

tovább...»
Funny-Monkey-And-Camera-Wallpapers

Tanácsok kezdő fotografiknak – hol találsz tananyagokat

2007-ben érett meg bennem a gondolat, hogy semmi jóra nem számíthatok, ha a magyar felsőoktatásra alapozom karrierem. Akkoriban az online oktatás még gyerekcipőben járt, és egy barátom javasolta, hogy nézzek szét a Totaltraining.com és a Lynda.com oldalán.

tovább...»
Engagement_1-2

Lindsay Adler – The Bridal Couple Posing Guide

A már korábban ismertetett Posing 101 remek kiegészítője lehet esküvői fotósnak ez a könyv Lindsay Adlertől. Az ott bemutatott alapokra remek gyakorlati példákat hoz. Nagyon inspiráló, és olyan arzenállal vértezi fel az embert, amitől gyerekjáték lesz egy kreatív fotózás megoldása.

tovább...»
adler2

Lindsay Adler – Posing 101

Fotózással kapcsolatos fejlődésünk során különböző tanulási fázisokon esünk át. Megismerjük gépünk felépítését, működését, az alap összefüggéseket ISO, rekesz, zársebesség terén. Megismerjük a különböző gyújtótávolságú objektívek képét. Megtanulunk komponálni, rendezni a hátteret. Ha valaki emberek fotózásával foglalkozik, akkor nélkülözhetetlen, hogy megfelelő pózba állítsuk őket egy fotóhoz.

tovább...»
IMG_8867

Profoto B1 500 + Air TTL remote

Fényképezés. FÉNYképezés. Nem megapixel gyártás, vagy fényerős objektívekkel bokehporn készítés. Attól még nem leszel fotografi, mert vettél egy fullframe gépet, és felismerhetetlenségig mosod a hátteret f1.2-őn. Az emberek többsége sajna ettől ámulatba esik, pláne ha még 1-2 Instagram-szerű effekttel próbálod palástolni, hogy nem világítasz. Esetleg próbálod menteni magad a “csak természetes fénnyel dolgozom” kártyával.

tovább...»